Stoppen met roken?

Elke roker wil eigenlijk wel stoppen met roken, maar tegelijkertijd ook weer niet. Dat komt door de verslaving, maar de roker beseft dat vaak niet. Vraag aan een roker: als er een knopje was dat je alleen maar hoeft in te drukken, om in één keer zonder moeite van het roken af te zijn, zou je dat knopje dan indrukken? Dan zal de roker zeggen: waar is dat knopje?

Wij hebben dat knopje!

Onze coaches nemen je tijdens de bijeenkomst vanuit eigen ervaring, gedurende een dagdeel mee in de ‘verslavende wereld’ van de tabaksindustrie en de werking van nicotine. Aan het eind van de bijeenkomst heb je voldoende inzichten gekregen om jouw leven een herstart te geven en als een opgewekte niet-rokende, en daardoor gezondere persoon, door het leven te gaan.

Ervaringen van deelnemers

Irene heeft de draak verslagen

“Ik wilde eigelijk direct na de cursus een review schrijven uit mijn enthousiasme… Maar ik was wat terughoudend, omdat ik niet het vertrouwen had dat dit echt zou werken. Maar na anderhalve maand kan ik zeggen dat ik niet meer rook. Ik rook niet meer sinds ik bij onze rookcoach geweest ben. Twijfel jij nog? Geef het dan toch een kans. Het is sowieso een fijne, kleurrijke ervaring om deze vrouw als ‘host’ te hebben. De draak, die symbool staat voor de nicotineverslaving, is verslagen!”

Marc is het gelukt

“Ik werd min of meer uitgenodigd door een vriend die mij vertelde, dat je een cursus van een halve dag kon volgen om van het roken af te komen. (Ik wilde er ook van af en was er ook redelijk klaar mee.) Uit ervaring weet ik dat elke roker niet wil roken. Ik ben zo vaak gestopt en zelfs voor jaren. Helaas pak je dan toch weer die ene sigaret op een feestje. Ik had eigenlijk geen idee wat ik kon verwachten. Ja, misschien dat roken slecht is voor je, bla, bla, bla. Maar Brigitte, die jaren veel heeft gerookt, legde ons uit hoe de verslaving van roken werkt. En nam zichzelf als voorbeeld. En toen werd het een heel ander verhaal.

In die paar uurtjes ga je nadenken over alle nadelen die roken heeft. Het was een bijzondere middag die ik elke roker gun om van zijn verslaving af te komen. Brigitte wijst je de knop om te stoppen met roken aan. Maar je moet wel zélf op die knop drukken! Mij is het gelukt dus… Hou vol!”

Eric bespaart veel geld
“Brigitte is een kennis van mij en op enig moment vertelde ik haar dat ik eigenlijk wilde stoppen met roken. Zij bood toen aan mij te helpen. En hoewel ik het graag wilde, vond ik het ook heel erg eng. Ik dacht echt dat het me niet zou gaan lukken, en dat zij alleen maar zou gaan vertellen hoe slecht roken is voor je. Ik moet bekennen dat was absoluut niet het geval.Het was eigenlijk een hele leuke cursus, waarbij ik handvatten kreeg om de geestelijke verslaving van het roken te begrijpen. En tot mijn verbazing… het werkt!
Ik heb daarna niet meer gerookt. Dat sterkt mijn zelfvertrouwen en scheelt me veel geld, dat ik nu kan gebruiken voor leukere dingen.”
Robertino kon eerder niet stoppen
“Heb me ruim 2 maanden geleden opgegeven voor de presentatie van Brigitte , stoppen met roken. De effectiviteit van de ze presentatie was voor mij boven verwachting. Gezien vanuit mij eerdere stop pogingen .De verschillende door haar gebruikte invalshoeken zorgde ervoor dat iedere deelnemer met toch zijn eigen achtergrond, emotioneel aansluiting kon vinden op het thema. Verder maakt het interactief karakter van de presentatie het makkelijk een persoonlijke connectie te maken met elke aanwezige. Een connectie die continuïteit vond in de telefoon app, in de soms moeilijke dagen die volgden. Na 20 jaar zwaar roken en talloze stoppogingen, mag ik mij nu een niet roker noemen. Niet op de laatste plaats door deze presentatie/ stoppen met roken groep. Een grote aanrader voor de moeilijke rook stoppers. Een zeer gevarieerde presentatie met een persoonlijke touch. Gemotiveerd uit haar eigen ervaring”

Veel gestelde vragen

Waar gaat deze website over?

Deze website gaat over stoppen met roken. Er zijn veel initiatieven om jou te helpen om te stoppen. Wij zijn daar één van. We hebben best goede resultaten. Als je met niet veel ‘gedoe’ wil stoppen met roken kan je bij ons terecht. Lees eerst deze tekst goed door. We leggen uit wat een rookverslaving is. We leggen ook uit waarom er geen rookgoeroe’s zijn.

Wat is het resultaat?

De ervaring is dat meer dan de helft van de deelnemers na deze sessie een blije niet-roker is.

Wat is het verschil met andere programma's?

Er zijn veel programma’s die je helpen stoppen met roken. Bij de meeste van deze programa’s krijg je een intensief begeleidingstraject dat tot een jaar kan duren. Dat is soms nodig. Vaak niet. Ons programma geeft je de kans om in één middag afscheid te nemen van de sigaret.
Als je denkt dat een lang begeleidingstraject voor jou beter werkt (of we komen daar samen tijdens de intake achter) verwijzen we je naar de programma’s die daarvoor geschikt zijn.

Wat kost het?

Het kost je het ongeveer het bedrag van één week roken: 85 euro

Maar er is de Stop met Roken geldteruggarantie: Je krijgt de kosten van de Stop met Roken bijeenkomst terug, wanneer je binnen 3 maanden weer gaat roken en je de Stop met Roken herhalingsbijeenkomst bijgewoond hebt.

Hoe werkt het?

Net zoals drinken en blowen is roken een verslaving. Een verslaving ontstaat als je van een bepaalde stof een geluksgevoel krijgt. De één is gevoeliger voor een verslaving dan de ander. Als je er wel gevoelig voor bent kun je maar één ding doen: Nooit meer in de buurt van jouw verslaving komen. Als je verslaafd bent aan roken kan je nooit meer een beetje roken. Je moet stoppen en besluiten dat je geen roker meer bent.

Gedurende de middag krijg je inzicht in de valkuilen van de nicotineverslaving. Je verslaving is de  reden dat je toch elke keer weer naar een sigaret verlangt. Als je doorkrijgt wat er eigenlijk aan de hand is, en doorziet dat roken eigenlijk een grote “mindfuck” blijkt te zijn, stop je vanzelf.

Ooit heb je leren roken van iemand die rookte, nu leer je niet roken van mensen die niet (meer) roken. Het kost je slechts één middag.

Is deze cursus gebaseerd op gedragsbeïnvloeding?

Ja. Onze cursusleiders worden getraind in socratische gespreksvoering. Daarnaast worden ze begeleid door communicatiewetenschappers en gedragskundigen. We doen er alles aan om jou dat kleine zetje te geven, dat je nodig hebt om zelf de regie te nemen.

Wat vergoedt mijn ziektekostenverzekeraar?

Deze cursus wordt niet vergoed door jouw ziektekostenverzekeraar. Je moet hem zelf betalen. Als de cursus niet voor je werkt krijg je je geld terug.
Deze cursus wordt niet vergoed omdat er nog geen empirisch onderzoek is gedaan naar deze methode. Wij ervaren dat meer dan de helft van de deelnemers definitief met roken stopt na onze cursus.  Onderzoek kost veel tijd en geld. We besteden liever onze aandacht aan jou. Vandaar onze niet-goed-geld-terug garantie als je binnen drie maanden weer rookt. Als dit voor jou onverhoopt niet werkt kan je altijd nog een lang begeleidingstraject in bij een vergoedde methode.

Waarom is stoppen met roken moeilijk?

Net zoals drinken en blowen is roken een verslaving. Een verslaving ontstaat als je van een bepaalde stof een geluksgevoel krijgt. De één is gevoeliger voor een verslaving dan de ander. Als je er wel gevoelig voor bent kun je maar één ding doen: Nooit meer in de buurt van jouw verslaving komen. Als je verslaafd bent aan roken kan je nooit meer een beetje roken. Je moet stoppen en besluiten dat je geen roker meer bent.

Workshop adres

Caballerofabriek
Saturnusstraat 60/71
2516 AH Den Haag

Contact

Tel: 06 - 412 90 509

Company details

Voorwaarden
Privacystatement

Disclaimer:

Stop mijn Verslaving  is geen medisch adviseur. Ga bij lichamelijke of geestelijke klachten altijd naar jouw huisarts.